System od LIVING FOOD

  • Zabezpieczenia: Prebiotyki i probiotyki

Joy Day Topinambur Napój Probiotyczny Koncentrat BIO 500 ml Living Food
Uzupełnia prawidłową florę jelit oraz przy detoksykacji organizmu. Produkt bez glutenu.

- produkt wyrózniony poprzez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu,
- towar certyfikat naturalny,
- Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014,
- Laureat Plebiscytu „Nasze prawidłowe Lubuskie" 2014. 1 miejsce w kategorii towar spożywczy.
- Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE – TOP artykuł 2015

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają parametry probiotyczne i wywierają dobry wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym elementyem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ wytrzymałościowy.

Dla kogo JOY DAY TOPINAMBUR?
- dla diabetyków i w diecie bezglutenowej,
- dla osób starszych,
- dla dzieci powyżej 3 roku życia,
- dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy
-, a także nie spożywają nabiału z innych powodów,
- dla osób odchudzających się, przy detoksykacji organizmu,
- wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety,
- po antybiotykoterapii i po chemioterapii.

Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju TOPINAMBUR polecamy szczególnie:
w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego elementów witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych i dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Napoje probiotyczne linii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety, w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.

składniki napoju wspierają pomiędzy innymi i wpływają na:

- prawidłowy rozkład trawionego pokarmu,
- wzmocnienie ogólnej niepodatności organizmu,
- eliminacje toksyn,
- układ wytrzymałościowy,
- procesy przemiany materii,
- krążenie krwi i cykl wzmacniania naczyń krwionośnych,
- częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
- neutralizację wolnych rodników,
- opóźnienie cyklów starzenia się komórek.

Koncentrat napoju posiada w swoim składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2×107jtk/ml.) Ich adekwatnie dostosowany pakiet kreuje konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila artykuł swoimi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy ekologiczne i antyoksydanty.

Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.

Skład:
Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym:
Lactobacillus casei LMG P-17504;
Lactobacillus plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021;
Lactobacillus delbruecki ssp. Bulgaricus LMG P-21905;
Lactobacillus acidophilus LMG P-21904;
Lactobacillus rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605;
Lactobacillus fermentum;
Lactobacillus lactis;
Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501;
Bifidobakterium animals ssp. Lactis LMG P-17502;
Bifidobakterium longum DSM 16603;
Streptococcus thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225,
ekstrakt cyklu fermentacji warzyw (33,3%): bulw topinambura (66,7%), korzeni marchwi, korzeni pasternaka, a także kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych.



Koncentraty znamionują się wysoką intensywnością bakteriobójczą – elementy preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów wywołujących zakażenia u osób z obniżoną opornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych poprzez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli wywołującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za sporo zakażeń; Escherichia colli mogących wywoływać u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc i charakteryzują się opornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, produktywną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w zadziornych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już podczas terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin i antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą wytrzymałość.

Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są przez kompletnie naturalny, kaskadowy cykl fermentacji bezmlecznych części roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.

Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać podczas posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, subtelnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem. 500 ml koncentratu napoju mieści od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Wszystkie produkty pochodzą jedynie z upraw organicznych.

PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU

Probiotyczne napoje kolekcji JOY DAY – to energia i zdrowie w 100% z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i obszernej ilości antyutleniaczy.

certyfikat: BIO, Bezgluten

Poznaj ranking najtańszych i najlepszych zabezpieczeń i alarmów

Najlepsze. Prebiotyki i probiotyki taniej. Ostrzegamy - ochrona pierwszej klasy.