JOY DAY - Chmiel - Eko Koncentrat napoju probiotycznego 500 ml Popularność: 2 4.3

od 32,00 PLN

oszczędzasz do 11%

System od LIVING FOOD

  • Zabezpieczenia: Prebiotyki i probiotyki

Joy Day Chmiel Napój Probiotyczny Koncentrat BIO 500 ml Living Food
Uzupełnia dobrą florę jelit i wspiera wytrzymałość organizmu. Artykuł bez glutenu.

- artykuł wyznaczony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu,
- produkt dokument ekologiczny,
- Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014,
- Laureat Plebiscytu „Nasze korzystne Lubuskie" 2014. 1 miejsce w kategorii produkt spożywczy,
- Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE – TOP produkt 2015

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju posiadają właściwości probiotyczne i wywierają prawidłowy wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym komponentyem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ wytrzymałościowy.

Dla kogo JOY DAY?
- dla diabetyków i w diecie bezglutenowej,Parents giving piggyback ride to children
- dla osób starszych,
- dla dzieci powyżej 3 roku życia,
- dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają
- nabiału z innych powodów,
- dla osób odchudzających się, przy detoksykacji organizmu,
- wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety,
- po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii.

Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju Chmiel polecamy istotnie:
- przy nerwicach żołądkowo-jelitowych
- dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego
- mającym problemy z zasypianiem
- dla opóźnienia procesów starzenia się komórek

Napoje probiotyczne linii JOY DAY zalecane są jako komponent codziennej diety, w tym asygnowanej poprzez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.

składniki napoju JOY DAY wspierają między innymi i wpływają na:
- prawidłowy rozkład trawionego pokarmu,
- wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
- eliminacje toksyn,
- układ odpornościowy,
- procesy przemiany materii,
- krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
- częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
- neutralizację wolnych rodników,
- opóźnienie cyklów starzenia się komórek.

Koncentrat napoju posiada w swym składzie obfite ilości probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2×107jtk/ml.) Ich stosownie dopasowany pakiet kreuje konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swoimi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się stosownyą witalnością.

Skład: Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. Plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. Delbrueckii ssp. Bulgaricus LMG P-21905; L. Acidophilus LMG P-21904; L. Rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. Fermentum; L. Lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. Animals ssp. Lactis LMG P-17502; B. Longum DSM 16603; S. Thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): koszyczka chmielu (23,3%), kwiatu czarnego bzu, kwiatu głogu, liści melisy, kwiatu lipy, ziela skrzypu.




Koncentraty cechują się wysoką energicznością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają atrybuty antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów wywołujących zakażenia u osób z obniżoną wytrzymałością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za dużo zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc, a także charakteryzują się niepodatnością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, efektywną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, niepodatnością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin, a także antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą oporność.

Koncentraty napojów probiotycznych kolekcji JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny, kaskadowy cykl fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.

Zalecane spożycie:
Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem.
Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody albo dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać podczas posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, subtelnym aromatem ziołowym albo warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem. 500 ml koncentratu napoju posiada od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przycie-mnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw naturalnych.

PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU

Probiotyczne napoje linii JOY DAY – to energia i zdrowie w 100% z natury, to dopełniające źródło witamin, minerałów i wielkiej ilości antyutleniaczy.

atest: BIO, Bezgluten

Poznaj ranking najtańszych i najlepszych zabezpieczeń i alarmów

Najlepsze. Prebiotyki i probiotyki taniej. Ostrzegamy - ochrona pierwszej klasy.